Mariano in de media

Mariano in de media

Enige tijd geleden stonden mijn vriendin en ik in de Viva met een interview over 'tegenpolen'. Leuk om aan mee te werken en goed voor anderen om te zien dat een relatie ook goed werkt wanneer je beide andere interesses op het gebied van voeding en lifestyle hebt.

Hij: Health Freak
Zij: Sporthater

Personal trainer Mariano Francisca (35) sport zes keer in de week en eet supergezond.
Distributiemanager Andrea van Baar (26) heeft er helemaal niets mee.

Mariano: “We waren buren. Ik zag Andrea regelmatig in haar slordige joggingpak door de straten slenteren. Niet mijn type, dacht ik. Later hoorde ik dat ze aan het revalideren was en er daarom wat slonzig uitzag.”
Andrea: “Het was geen liefde op het eerste gezicht. Ik val niet op mannen met grote spierballen. Op een dag kreeg ik mijn scooter niet aan de praat en ik vroeg of hij ernaar kon kijken.”
Mariano: “Toen zag ik ineens hoe ontzettend mooi ze is. Ik was onderweg naar een afspraak, maar kwam uiteindelijk veel te laat, omdat ik met Andrea bleef kletsen.”

Alweer taco’s?
Andrea: “Hij probeerde me complimenten te geven, maar op een lichtelijk onhandige manier: ‘Je hebt best een mooi figuur eigenlijk, hè?’”
Mariano: “Ik was verliefd en van de zenuwen maakte ik ongelukkige opmerkingen. Als ik haar bij de kassa van de supermarkt zag staan, wilde ik haar complimenteren, maar dan flapte ik er iets doms uit: ‘Ga je weer taco’s eten?’”
Andrea: “Mariano is charmant, juist daarom was ik extra op mijn hoede. Ik begon hem pas echt interessant te vinden toen ik zag hoe lief hij met onze kinderen aan het voetballen was. Mijn zoon was vanaf het begin dol op Mariano. En hij kon het goed vinden met zijn zoon.”
Mariano: “Andrea toonde steeds meer belangstelling voor mij en onze gesprekken verliepen met de dag soepeler. Na een avondje samen eten bleven we tot diep in de nacht praten en ineens sloeg de vlam in de pan.”

Trots op zijn torso
Andrea: “Als hij trots zijn torso laat zien na een training, word ik daar niet warm of koud van.”
Mariano: “Er zijn vrouwen die grote, donkere mannen spannend vinden. Andrea niet. Dat nuchtere vind ik wel wat hebben. Als personal trainer begeleid ik veel mooie, sportieve vrouwen, maar ze halen het niet bij Andrea.”
Andrea: “Ik vind het aantrekkelijk dat hij ergens vol voor gaat, maar zijn lichaam is echt bijzaak. Ik val op zijn ontwapenende blik, zijn zorgzaamheid en zijn talent om te luisteren. En als hij nou gelukkig wordt door in gewichten te hangen...”
Mariano: “Ik zag laatst een oude foto van Andrea waarop ze in de handstand stond met haar benen in spagaat. Ik wist dat ze flexibel was, maar zo atletisch?! Toen ik vroeg of ze met me wilde trainen, keek ze me aan of ik gek was.”
Andrea: “Ik heb niets met dat fitness- en cardiogedoe. Vroeger danste en turnde ik, tegenwoordig beweeg ik het liefst zo min mogelijk.”
Mariano: “Andrea wordt blij van nagels lakken. Ik heb er niets mee, maar ga ook niet lopen zeuren als ze ‘alweer’ naar de nagelstudio gaat.”

Vind ik lief
Mariano: “Andrea kan eten wat ze wil en komt geen gram aan. Ik probeer haar te laten inzien dat te veel vet eten gevaarlijk is.”
Andrea: “Hij heeft zijn eigen visie op voeding, ik heb niet altijd zin om te luisteren naar tips. ’s Avonds eten we samen, maar we koken apart.”
Mariano: “Ik vind het grappig dat zij denkt gezond bezig te zijn als ze wit brood met ham eet. Ze trekt haar eigen plan, dat vind ik lief. Gelukkig eet ze niet meer elke avond een zak chips.”

Tekst: Charlotte van Drimmelen