Het naderen van je einddoel

Het naderen van je einddoel

Het lukt mij niet die laatste kilo’s te verliezen, hoe goed ik ook mijn best doe. Is een vaak gehoorde klacht. Hoe dichter je jouw einddoel nadert, hoe moeilijker het soms is om effect te bereiken, aldus Mariano Francisca. Hoe komt dat toch?

Wanneer je kritisch naar jezelf gaat kijken, zal je zien dat er, ondanks je harde werk, een paar kleine puntjes aangepast kunnen worden. Want om het beste uit jezelf te halen, moet je jezelf uit je comfortabele routine halen.

Zo is het veranderen van je eetpatroon al een goede stap. Wanneer je altijd hetzelfde ontbijt, raakt je lichaam daar aan gewend. Verander het daarom van tijd tot tijd. Eet in plaats van havermout eens een boerenomelet met groenten als prei en paprika. En eet in plaats van een snackreep tussendoor eens een handje noten, die je dan wel bewust een voor een op eet.

Verder is het goed om te kijken naar je trainingsschema en deze een boost te geven. Hierdoor krijgt je lichaam een nieuwe trainingsprikkel. Varieer tussen intervaltrainingen en verschillende krachtoefeningen en volg af en toe een (kick)boks training. Het is goed voor je spierkracht en voor je uithoudingsvermogen om jezelf uit die comfortzone te halen en het versnelt je calorieverbranding.

En, niet geheel onbelangrijk, blijf je niet blind staren op de weegschaal. Het gaat uiteindelijk om de resultaten die je boekt. Als je conditie is verbetert, je lekker in je vel zit en je huid straalt. Dan is de missie volbracht en zeggen die laatste kilo’s niet zo veel meer.