Training met Marij

Mocht je op zoek zijn naar een personal trainer die je stimuleert en je grenzen elke keer weet te verleggen dan moet je bij Mariano zijn. Met zijn glimlach kun je daarnaast ook niet eens boos worden als hij je tijdens een oefening helemaal stuk laat gaan.

Ik ben Marij van Tienen, 36 jaar en sport nu alweer 2 jaar met veel plezier bij Sports World. Ik ben hier 3 à 4 keer per week te vinden, voor- en achteraf met een glimlach maar tijdens de training kan ik wat boos kijken ;) ik noem dat doelgericht. Fitness stond jarenlang voor mij gelijk aan herstellen van een blessure of als straftraining. Vanaf mijn 8ste ben ik namelijk altijd op het hockeyveld te vinden geweest. Ik heb het uiteindelijk geschopt tot 8 jaar in de hoofdklasse bij Pinoké dames 1 uit Amsterdam. Met en tegen de toppers van de Nederlandse Oranjedames gespeeld, kortom ik heb er alles uit gehaald wat erin zat. Gaan, knallen, incasseren en niet zeuren is mijn motto. 2 jaar geleden ben ik gestopt op topniveau en wilde ik wel fit blijven, dus ging ik maar naar de sportschool. In de sportschool moest ik even schakelen, van teamsport naar individueel trainen zonder iets te winnen of verliezen zo zag ik het een beetje...in mijn gewicht en lichaam veranderde ook niet zoveel dus ik miste de uitdaging.

Eind 2014 had ik besloten hier iets in te veranderen....als semi-topsporter had ik nooit echt het bijbehorende lichaam en dat heeft me eigenlijk altijd dwars gezeten. Als hockeykeepster moet je het vooral van kracht hebben en dat je iets zwaarder dan de rest bent vindt de coach meestal niet zo erg. Maar ik eigenlijk wel. Dus ik bedacht: ik wil training krijgen van Mariano, hij ziet er sympathiek uit, beresterk en zal mij zeker tot het uiterste dwingen. Dus ben ik in december van start gegaan met een trainingstraject met Mariano. Naast het vele trainen kwam ik er al heel snel achter dat voeding de sleutel is tot het echte succes. Dus de kilo's kip, vis, rijst, groente en whey zijn nu ook vaste items in onze keuken, en vergeet de weegschaal niet! Door gesprekken voor en na de training met Mariano over voeding hebben me geholpen het me eigen te maken. Het prepareren van maaltijden voor de dag en de dag erna werden ook steeds efficiënter. Het blijft soms een enorme puzzel om te zorgen dat je je eten goed geregeld hebt, je sportmomenten aanhoudt, je werk goed doet, je sociale leven en natuurlijk rust. Maar na een maand of 2 vind je ook hier je weg in en wil je niet meer terug. Het feit dat je ook ziet aan je lichaam dat het werkt stimuleert natuurlijk enorm!

Van december tot nu ben ik 12 kilo lichter, 9,2% minder vet en gemiddeld 12 centimeter overal slanker...dat doet een mens goed in alle opzichten! Sport World heeft er zeker aan meegeholpen doordat het een hele fijne sportschool is met aardige, enthousiaste en gemotiveerde trainers en medewerkers. Maar zonder Mariano in het bijzonder was het zeker weten nooit gelukt. Hij heeft me de juiste manier van trainen laten zien. Door hem zie ik ook in dat deze individuele sport net zo goed een wedstrijd is van winnen en verliezen. Eigenlijk een veel zwaardere wedstrijd want deze is zonder teamgenoten waarachter je je kan verschuilen of die het voor jou kunnen doen, nee dit moet je echt helemaal alleen doen en je bent de enige die kan zeggen of je wint of verliest....en dat is heel confronterend!

De weg is gevonden, ik voel me heerlijk in mijn lichaam en heb nog uitdagingen genoeg, dus ik blijf met veel plezier naar Sports World komen! Zo wil ik mijn vetpercentage nog wat omlaag en nog iets sterker worden. Mocht je op zoek zijn naar een personal trainer die je stimuleert en je grenzen elke keer weet te verleggen dan moet je bij Mariano zijn. Met zijn glimlach kun je daarnaast ook niet eens boos worden als hij je tijdens een oefening helemaal stuk laat gaan.